Vanhanpiian.com Karhutien karvainen ja vähemmän karvainen sakki

Siniviiriäinen

Siniviiriäinen- maailman pienin kanalintu
Coturnix Chinensis, tunnetaan myös nimellä kiinankääpiöviiriäinen tai kääpiöviiriäinen

Alkuperämaa Kiina, elää luonnonvaraisena Etelä-Kiinassa, Indonesiassa, Uudessa-Guineassa ja Pohjois-Australiassa. Siniviiriäisen keskimääräinen elinikä on kukoilla 4-5 vuotta, kanoilla 3-4- vuotta. Haudonta-aika on 16-19vrk.  Siniviiriäinen munii melkein päivittäin, ruoanlaitossa yhtä keskikokoista kanamunaa vastaa n. 7 siniviiriäisen munaa.

Kädellä 5 vrk vanha Seppo kukko